logo dakdekker le ruet

Goten & zinkwerk

Op maat naar uw wensen

De dakgoot, regenpijp en zinkwerken zijn niet iets waar u direct aan denkt als het om het dak gaat. Maar dragen bij aan een nette afwerking, de uitstraling van uw woning en zorgen dat u geen last ervaart van de regenbuien.

Dakdekkersbedrijf Le Ruet verzorgd alles rondom zinkwerk en dakgoten voor u op maat. Zowel als los project als samen met het vervangen van het dak. Wat uw wensen ook zijn, wij realiseren het.

zinken dakrand op huis dakdekkersbedrijf le ruet

Dakgoot & Regenpijp

Uw wensen bepaalt de keuze

Voor dakgoten en regenpijpen is er enorm veel keuze aan zowel materiaal, kleuren, vormen, aansluitingen als uitstraling.

Vrijhangende goten, bakgoten in houten omlijstingen, klassieke vergaarbakken. De keuze is bijna eindeloos.

Voordat u een nieuwe dakgoot laat plaatsen is het dus slim om na te denken over uw wensen. Een koperen dakgoot is prachtig, maar ook erg kostbaar en daardoor diefstalgevoelig. Een PVC dakgoot is goedkoop in aanschaf, maar zal minder lang meegaan dan aluminium of zink. Wilt u een bepaalde kleur goot, heeft u wensen zoals een klassieke uitstraling of als u de dakgoot deelt met de buren, welk materiaal hebben deze goten dan. U kunt bv. beter geen zink mixen met andere metalen omdat de kans op corrosie dan toeneemt.

Wij kunnen ieder type dakgoot en regenpijp voor u realiseren:

  • Zink (meest populair)
  • PVC / Kunststof
  • Aluminium
  • RVS
  • Staal
  • Verzinkt staal
  • Polyester
  • Koper

We horen het graag als u vragen heeft over de materialen en mogelijkheden. U mag in alle gevallen een goed advies verwachten.

nieuwe zinken dakgoot dakdekkersbedrijf le ruet
dakgoot nieuw dakdekker le ruet
zinkwerken dakdekker zinken deklijst dakdekkersbedrijf le ruet

Zinkwerken

Een dakrandafwerking van zink valt als een paraplu over de muur en rand van uw dak. Als het een plat dak betreft wordt hiermee de kans op lekkages geminimaliseerd. Bij schuine daken draagt het bij aan de windbestendigheid en waterdichtheid van uw dak.

Een tweede voordeel is dat een zinken deklijst gemonteerd wordt op klangen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal onafhankelijk van het dak kan uitzetten en krimpen. Waardoor de kans op scheuren geminimaliseerd wordt. Hoewel het wat duurder is, is een zinken deklijst niet alleen esthetisch mooier dan een daktrim, het is zeker ook duurzamer.

Wij werken zowel met sneldeklijsten voorzien van een kliksysteem met overzetstukken. Of, wie daar niet van houdt, kan er ook voor kiezen de zinken deklijsten te laten solderen. Beide opties zijn waterdicht. Solderen is dus niet perse slechter of beter.

Er valt zelfs te stellen dat een kliksysteem duurzamer is. Aangezien deze ook gedemonteerd kan worden mocht het dak van een nieuwe laag bitumen voorzien moeten worden.

Zinken deklijst plaatsen

Een zinken deklijst wordt meestal geplaatst als het bitumen vervangen moet worden. Zo kan het dak weer voor velen jaren vooruit. Heeft u op dit moment een aluminium daktrim en wilt u deze laten vervangen voor een zinken deklijst? Ook dan kunnen we dit voor u realiseren.

We staan klaar om uw vragen rondom de mogelijkheden voor uw woning of pand te beantwoorden.

Contact opnemen

Duidelijkheid voordat we beginnen.

Bij iedere aanvraag mag u op persoonlijk advies rekenen. Als we een bepaald soort dakgoot of zinken afwerking in uw specifieke situatie afraden geven we u een passend alternatief.

Na het advies ontvangt u van ons een voorstel voor het werk. Als u daarmee akkoord bent plannen we het werk in en voeren we het uit naar uw wensen.

Liever direct contact? U kunt ons naast mail & het formulier rechtstreeks bereiken per telefoon en whatsapp. Mocht iedereen met de handen vol op het dak bezig zijn bellen we u altijd terug zodra we een hand vrij hebben.

Dakdekkersbedrijf Le Ruet

Aanvraag dakgoot & zinkwerk


Uw adres

solarguard pro vogelwering voor zonnepanelen popup

Vogelwering actie

Voorkom schade aan uw dak en zonnepanelen met vogelwering.
Tijdelijk 5 meter voor € 400,-

  • Incl. montage
  • Incl. vogelwering
Direct bellen
Bel ons direct

06 488 588 98