logo dakdekker le ruet

Dakdekker Plat dak

Specialist in plat dak

Is uw plat dak toe aan vervanging? Heeft u een lekkage? Of wilt u een nieuw plat dak laten maken? Dakdekkersbedrijf Le Ruet voert het graag voor u uit.

Dakdekkersbedrijf Le Ruet is gespecialiseerd in platte daken. We geven duidelijke uitleg voor en na de werkzaamheden aan uw plat dak.

We komen vrijblijvend bij u langs en geven u een heldere prijsopgaaf zonder verrassingen achteraf.

Enkel op zoek naar een richtprijs? Vraag dan online een prijsindicatie aan.

bitumen branden op dak tijdens de werkzaamheden2

Plat dak repareren & vernieuwen

Van kleine reparatie tot een geheel nieuw plat dak. We voeren ons werk altijd zorgvuldig en met passie voor ons vak voor u uit. We vertellen u graag meer over enkele veelvoorkomende dakwerken voor platte daken.

Dakleer vervangen

Plat dak vernieuwen

Bitumen, bitumineuze dakbedekking of dakleer. Het zijn andere woorden voor hetzelfde product: een uit aardolie gewonnen product waarmee het dak waterdicht kan worden afgewerkt.

Bitumen heeft een levensduur van zo'n 20 tot 30 jaar. Het is zeer sterk, waterdicht en bestand tegen chemische stoffen.

Als uw platte dak een verouderde laag dakleer heeft liggen, hoeft deze bijna nooit vervangen te worden. De nieuwe laag bitumen kunnen we hier dan gewoon overheen branden. Als er eenmaal vocht onder het bitumen zit kan de onderlaag aangetast zijn. Dan kan vervangen wel nodig zijn. Op tijd vernieuwen is daarom meestal ook goedkoper dan wachten tot het te laat is.

Is uw plat dak toe aan een nieuwe laag bitumen? Dan komen wij dit graag voor u maken. Twijfelt u of het nodig is, dan kunnen we dat met een gratis dakinspectie beoordelen. We komen langs en bekijken uw dak van dichtbij. We delen onze bevindingen met u, bijvoorbeeld aan hand van foto's.

Als het dakleer vernieuwd moet worden, maken we een heldere offerte voor u op. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

dakleer op plat dak vernieuwd door dakdekker le ruet

Lekkage en stormschade

Plat dak repareren

Lekt uw plat dak? Wacht niet met de reparatie. Als u de lekkage opmerkt heeft het water al een weg naar binnen gevonden. Onderneem dus direct actie. Lekkages die niet opgelost worden, kunnen tot hoge kosten leiden en de onderliggende constructie aantasten. In de meeste gevallen is een lekkage simpel op te lossen.

Stormschade plat dak

Een plat dak met stormschade is vaak een ander verhaal. Als bitumen eenmaal losgetrokken wordt van de ondervloer en de wind er vat op krijgt werkt het als een groot zeil. Vervangen is dan vaak de enige mogelijkheid. En hoogstwaarschijnlijk ook nodig. Wat eens gebeurt kan vaker gebeuren, we adviseren u dan ook graag hoe uw dak de volgende storm wel kan doorstaan.

Kosten reparatie plat dak

Wilt u uw plat dak laten repareren? Neem dan contact met ons op, we bekijken de oorzaak en geven u een prijs voordat we aan het werk beginnen. Is het werk te groot of zijn er veel mensen die tegelijk hulp nodig hebben zoals bij een forse storm, dan zorgen we dat de lekkage tijdelijk wordt verholpen en maken we een afspraak om het werk later uit te voeren.

Zo kunt u zelf bepalen of u het door ons laat oplossen of niet. We zorgen in ieder geval dat u droog zit.

dakdekker lekkages en reparaties dakleer van dak gewaaid
lekkage plat dak bitumen reparatie door dakdekker le ruet
plat dak isoleren met pir platen dakdekker le ruet

Plat dak isoleren

Een plat dak kunt u het beste aan de buitenzijde isoleren. Doordat de binnenzijde 'open' blijft, minimaliseert u de kans op condensatie tussen de isolatie en het dakbeschot. En daarmee schimmelvorming of houtrot.

Wij werken met PIR isolatieplaten waaroverheen we de nieuwe laag bitumen aanbrengen. PIR heeft een hoge isolatiewaarde en is drukvast, het dak kan dus gewoon belopen worden. Doordat de bitumen het geheel waterdicht afsluit heeft u er geen omkijken meer naar.


Dakisolatie kent alleen maar voordelen.

  • Houdt warmte binnen in de winter
  • Houdt warmte buiten in de zomer
  • Vermindert het buitengeluid
  • Zorgt voor een aangenamer binnenklimaat
  • Minder CO2 uitstoot
  • Lager energieverbruik
  • Hogere woningwaarde
  • Beter energielabel


Heeft u interesse om uw dak te laten isoleren? Bel of mail ons dan voor vrijblijvend advies. We helpen u graag met uw keuze.

Dakrandafwerking plat dak

Daktrim, zinkwerk & regenpijp

De randen van een plat dak moeten afgewerkt worden en het water moet naar een uitloop worden geleid. Hiervoor heeft een aantal opties.

Dakrand afwerking

De dakrand kunnen we voor u afwerken met een aluminium daktrim in diverse kleuren, of met een zinken afdeklijst. Een aluminium daktrim wordt het meest toegepast. Het is een goedkope, goede oplossing die bestand is tegen corrosie. En zorgt voor een nette, waterdichte randafwerking.

Een zinken afdeklijst is een wat duurdere variant. Vaak vinden mensen dat deze een chiquere uitstraling heeft. Zink kent een lange levensduur mits deze niet met andere metalen wordt gemixt. Kiest u dus voor een zinken dakrand, zorg dan dat alles van zink is. De zinken afdeklijst ligt als een soort paraplu over de dakrand heen. De kans op lekkages wordt daarmee minimaal.

Dakuitloop

De uitloop wordt meestal bepaald door de constructie van het dak. Er zijn horizontale uitlopen, ook wel de stadsuitloop genoemd en verticale uitlopen (als gat in het dak). De uitloop kunnen we meestal hergebruiken. Maar kan om tal van redenen ook voor u vervangen worden. Als de uitloop nog goed is, is die keuze aan u.

Regenpijp

Het type regenpijp bij een plat dak hangt geheel van de functie af. Zo is het bij een dakkapel meestal een kleine uitloop die uitmondt op het schuin dak. Is het een los plat dak, zoals bij een schuur, dan is alles mogelijk. Zink (meest populair), PVC, Aluminium, RVS, Polyester en zelfs koper. Ieder met zijn eigen uitstraling, voor- en nadelen. Wat uw wensen ook zijn, wij kunnen het voor u realiseren.

dakrand en uitloop plat dak

Dakdekker voor nieuw bitumendak

Wij werken zowel voor particulieren, bouwbedrijven als architecten voor nieuwbouw projecten. We kunnen daarbij ingezet worden als het dak klaar is voor de bitumenlaag, om het dak te isoleren, of de gehele dakconstructie voor u uitvoeren.

Wat u daarbij aan ons uit wilt besteden, bepaalt u natuurlijk zelf. Als u zelf een uitbouw maakt en wij het dak voor u mogen gaan afwerken, bel ons dan gerust met vragen tijdens de bouw. Hiermee voorkomt u mogelijke aanpassingen wanneer het werk daadwerkelijk uitgevoerd wordt.

dakdekker nieuwbouw plat dak

Gratis dakinspectie

Gratis inspectie plat dak

Als er iets mis is met de bitumenlaag op uw dak heeft dat gevolgen. Het dak is immers niet meer waterdicht.

Wij bieden u een gratis dakinspectie aan. Zie het als een APK voor uw dak. We lopen het dak na en als we zaken zien die aandacht nodig hebben, geven we u ons advies. Is het iets kleins dan kunnen we dat vaak direct voor u oplossen. Bij grotere werkzaamheden geven we u een prijs voor de herstelkosten. U bepaalt zelf of wij het werk mogen uitvoeren.

Wij doen niets zonder uw goedkeuring, zo weet u precies waar u aan toe bent.

gratis dakinspectie plat dak

Contact opnemen met dakdekkersbedrijf Le Ruet Eindhoven

Een vraag over uw dak? We horen graag waar we u mee mogen helpen. Is iedereen druk bezig op het dak? Dan bellen we altijd terug zodra we een hand vrij hebben.

Dakdekkersbedrijf Le Ruet Eindhoven

Echternachlaan 248
5625 JD Eindhoven
Route

Offerte of gratis dakinspectie aanvragen?

Deze kunt u gemakkelijk online aanvragen via onderstaande knoppen.

Contact met dakdekkersbedrijf Le Ruet.


Uw adres

solarguard pro vogelwering voor zonnepanelen popup

Vogelwering actie

Voorkom schade aan uw dak en zonnepanelen met vogelwering.
Tijdelijk 5 meter voor € 400,-

  • Incl. montage
  • Incl. vogelwering
Direct bellen
Bel ons direct

06 488 588 98