logo dakdekker le ruet

Dak isoleren

Niet alleen voor nieuwbouw

We zeggen altijd isoleren is investeren. Nieuwbouw huizen worden standaard voorzien van goede isolatie. Maar bij bestaande huizen is het dak verantwoordelijk voor een kwart van het warmteverlies.

Zodra de dakpannen of het bitumen vervangen wordt, kiezen de meeste mensen ervoor om het dak direct te laten isoleren. Omdat het dak toch open ligt, vallen de kosten namelijk mee.

Maar ook als uw dak nog goed is, zal isoleren zichzelf terugbetalen. En met de huidige energieprijzen gaat dat nog best snel ook. We vertellen er graag meer over.

Weet u al dat u wilt isoleren? Neem direct contact met ons op. Enkel op zoek naar een richtprijs? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

dakisolatie dakdekker brengt nieuwe dakisolatie pir platen aan op dak
pir dakisolatie schuin dak dakdekkersbedrijf le ruet

Schuin dak laten isoleren

Dakisolatie kent alleen maar voordelen:

  • Houdt warmte binnen in de winter
  • Houdt warmte buiten in de zomer
  • Vermindert het buitengeluid
  • Zorgt voor een aangenamer binnenklimaat
  • Minder CO2 uitstoot
  • Lager energieverbruik
  • Hogere woningwaarde
  • Beter energielabel

Een schuin dak kunt u het beste isoleren vanaf de buitenzijde. Hiervoor verwijderen we de bestaande dakbedekking, tengels en regelwerk. Na het plaatsen van de isolatie, brengen we een nieuw regelwerk aan. Afhankelijk van de staat van de pannen is het slim deze direct mee te nemen. In het geval van een keramische dakpan heeft u een dak voor de komende 70 jaar.

Al met al een flinke klus, maar als u het afzet tegen 800m3 minder gasbruik per jaar is het een investering die u in een aantal jaar terugverdient. En niet te vergeten - uw woningwaarde stijgt daardoor ook. Dakisolatie is dus een slimme investering voor uw woning en verlaagd uw maandlasten.

Bel of mail ons voor vrijblijvend advies. We helpen u graag met uw keuze.

pir isolatie op plat dak

Plat dak isoleren

Ook een plat dak kunt u het beste aan de buitenzijde isoleren. De werkzaamheden zijn hier een stuk eenvoudiger en gelden zowel voor een bestaand als voor een nieuw dak.

Drukvaste PIR platen hebben een hoge isolatiewaarde en worden over het dakoppervlak verdeeld. Het bitumen wordt over deze platen heen aangebracht. De dakranden worden afgewerkt zoals gewenst.

Doordat de binnenzijde 'open' blijft, minimaliseert u de kans op condensatie tussen de isolatie en het dakbeschot. En daarmee schimmelvorming of houtrot.

Het dak kan na het isoleren gewoon belopen worden. Doordat de bitumen het geheel waterdicht afsluit heeft u er geen omkijken meer naar.

Bestaand plat dak isoleren

De enige uitdaging bij een bestaand plat dak is dat het dakoppervlak hoger komt te liggen. Als de dakrand verhoogd kan worden heeft dat de voorkeur, zo niet dan kan een rand aan de zijkant vrijgelaten worden. Dit is belangrijk omdat er altijd een hoogteverschil moet zijn met de dakrand, zodat water niet van het dak afwaait.

De isolatiewaarde wordt in dat geval wel wat minder, maar vergeleken zonder isolatie is het aanbrengen van PIR platen altijd een vooruitgang.

Heeft u interesse om uw dak te laten isoleren? Bel of mail ons dan voor vrijblijvend advies. We helpen u graag met uw keuze.

plat dak isoleren met pir platen dakdekker le ruet

Contact opnemen

Contact over isoleren

Heeft u interesse in het isoleren van uw plat of schuin dak? Neem dan contact met ons op. Betreft het een vraag dan mag u een goed advies verwachten. Als u al weet dat u wilt isoleren komen we vrijblijvend bij u langs. We beoordelen uw situatie en geven een advies & voorstel op maat.

U kunt ons uiteraard ook mailen, appen of bellen. Mocht iedereen met de handen vol staan dan bellen we u altijd terug zodra we een hand vrij hebben.

Dakdekkersbedrijf Le Ruet

Aanvraag dakisolatie


Uw adres

Bel ons direct

06 488 588 98